HTML

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Ételkép

Zamatos alapanyagok, ínyenc ételek, jó képek. Gasztrofotók ízlésesen.

Friss topikok

2012.04.13. 23:45 JeeDay

Borokról másképp, borokról nekünk

Címkék: bor bordogság

Az előző posztomban említettem, hogy nem véletlenül kezdett el újra foglalkoztatni a blogolás, hogy megoszthassam másokkal, ha valamit érdekesnek találok. Elindult egy blog nem messze innen, nem is olyan régen, és nagyon érdemes rá odafigyelni. Nem könnyű célt tűzött ki maga elé a blogger: egy olyan borokkal foglalkozó blog indítása, ami más, mint a többi. Hiszen mindenki ezt szeretné, mondhatnánk bátran. Kitalálni valami olyat ami már van valahol, valamilyen formában, de mégis a miénk legyen egy kicsit más, felismerhető, szerethető. 

PinotGrigio2010_1.jpg

Canon EOS-60D | @50mm | f4 | ISO1000 | 1/80s

Szeretem a borokat, bár nem értek hozzájuk úgy, ahogy szeretném. Meg tudom őket különböztetni akár részleteikben is, tudom őket értékelni a saját értékrendem szerint, de persze csak a magam szubjektív, tanulatlan módján. Nincs is ezzel semmi baj, sosem vállalkozom borok értékelésére, de egy ételhez azért tudok választani ha kell. Egy szó, mint száz, nem vagyok szakértő, ezért nem is tudom értékelni a borokról szóló írások többségét. Egy szőrszálhasogató, mindenre kitérő elemzés egy borról lehet, hogy alapos, hasznos, de nem érdekel. Engem egy borban az érdekel, hogy hozzátesz-e az ételhez amihez iszom, hozzátesz-e a hangulathoz amihez iszom, jobbá teszi-e a pillanatot, amire holnap is emlékezni fogok. Nos, ez az a pont amiben ez a blog erős: azon túl, hogy komoly hozzáértéssel vizslatja a jobbnál jobb borokat, mindig találunk valamit amiért érdemes volt elolvasni. Lehet, hogy egy palack "csak" hatos-hetes a szerző szerint, de az itáliai napsütés, a kockás terítő, a duruzsoló olasz tömeg, a szemben ülő lány mosolya mind-mind fontosak, és az az adott palack, akkor és ott ehhez hozzátett valamit. És ez az, amiért érdemes bort inni: hogy boldogak, boldogabbak legyünk. Ahogy mifelénk mondják, ez a "bordogság". 

A blog név választásával azt hangsúlyozom, ami véleményem szerint a borban a legfontosabb, Borásznak és Fogyasztónak egyaránt: a boldogság, amit egy jó bor tud okozni vagy fokozni. 

Érdemes tehát olvasni a Bordogság blogot, talán sokak kaphatnak valami pluszt, egy kis vidámságot, és persze azoknak is ajánlom, akik csak szeretnék még egy szempontból látni Magyarország és a nagyvilág legjobb borait.

PinotGrigio2010.jpg

Canon EOS-60D | @50mm | f4 | ISO1000 | 1/80s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkep.blog.hu/api/trackback/id/tr534416176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása